top of page
ebaba726_z.jpg

Festivalkonferansen

FNT arrangerer hvert år en konferanse over to dager - en møteplass for våre medlemmer med faglig innhold, underholdning med mer. 

ebaba726_z.jpg

Festivalkonferansen 2023

Quality Hotel Skifer

Oppdal 28.-29. mars

Vi har gleden av å invitere til konferansen
2023 - EN ARRANGØRODYSSÉ
- en reise mot større mangfold og inkludering i kulturbransjen

 på Quality Hotel Skifer Oppdal 28.-29. mars.

Vi trenger mer mangfold foran og bak scenen, og inviterer til paneldebatt og eksempler på vellykkede prosjekter. Fantasy, vikinger og en eplehage – hvordan videreutvikles trønderske spel i spennet mellom nyskaping og tradisjon? Og hvordan går det med trøndersk kulturliv? Det blir møter med bransjefolk og tanker rundt publikumsutvikling.

 

Vi har samlet spelarrangører, festivalfolk, martnasansvarlige, politikere, kulturforskere, kulturbyråkrater med flere!

FNT-styret vil ankomme Oppdal allerede mandag 27. mars, og ønsker å møte nye medlemmer til et uformelt treff med mat og drikke på Skifer hotell kl 19:00, hvor dere kan bli kjent med hverandre og oss i styret. Ønsker dere å delta på dette tilkommer det en ekstra natt på hotellet.  Alle er velkommen, men kun nye medlemmer får dekket mat og drikke. Kryss av for dette nederst i påmeldingsskjemaet.
Det går tog fra Trondheim S kl 15:23 med ankomst Oppdal 17:05 mandag 27. mars.



Øvrige togtider (med forbehold om endringer):

Tirsdag 28. mars: Trondheim S - Oppdal
08:17-09:54
10:18-12:02


Onsdag 29. mars: Oppdal - Trondheim S

13:01-14:39
15:38-17:40

Praktisk info:

- 1 person fra hver medlemsfestival har gratis deltakelse på hele konferansepakken m/ subsidiert overnatting
- Full konferansepakke inkluderer 1 overnatting, konferanse, konsert, lunsj begge dager og 3-retters middag tirsdag 28. mars (u/ drikke).
- Kryss av for så mange bokser som du har behov for. Send inn ett skjema pr. deltaker.

- Bindende påmelding - frist onsdag 1. mars 2023 kl 12:00

Program

Konferansier og innleder: Ingrid Marie Sylte Isachsen

Mandag 27. mars:

19:00 - Middag for nye medlemmer på Skifer hotell

Tirsdag 28. mars:

11:00 Ankomst og registrering, enkel servering med rundstykker og kaffe
12:00 FNT ønsker velkommen

12:05 Tema: Mangfold
Panelsamtale: Mangfold foran og bak scenen
. Deltakere: Morten Haagensen - Ramaskrik, Renate Skogtrø Eggan - Festningen, Roald Birkelund - Trondheim kommune, Ely Navarro - Hilmarfestivalen, Arnhild Staal Pettersen - Multiplié Dansefestival

13:00 Karim Tahir fikk i 2021 fylkets inkluderingspris. Slik bidro vi til økt inkludering!
13:30 Pause/lunsj

14:30 Tema: Framtida til spel
Spelet om Heilag Olav - en levende spel-arv på Stiklestad mot 2030
. Med Ingegerd Eggen

14:55 Panelsamtale: Framtidas spel. Deltakere: Siri Gellein - Elden, Arnulf Haga - Verdal Teaterlag, Thorunn Wikdahl - Yggdrasil

15:30 Pause
15:45 Tema: FNT presenterer to nye samarbeidspartnere
:

15:45 Crescat

16:10 Sjøsprøyt

16:25 FNT v/ Terje Tranaas presenterer ringvirkningsanalysen

16:45 Pause
17:00 Tema: Bransjefolk og publikumsutvikling, del 1

Profesjonalitetens pris - om ambivalens og profesjonalisering i arrangørbransjen. Med Telemarksforskning v/ Ola Kveseth Berge

18:00 Destinasjon Trøndelag - Kreativt samspill, reiseliv og kultur. Med Trøndelag Reiseliv v/ Petra Sestak-Flagestad
18:30 Program slutt
20:00 Middag

21:30 Konsert med Susanne Lundeng Trio

Onsdag 29. mars:

08:30 Frokost
09:30 FNT årsmøte, ledet av styreleder Terje Tranaas
10:30 Tema: Bransjefolk og publikumsutvikling, del 2

Vi møter Norske Kulturarrangører v/ arrangørfaglig seniorrådgiver Anders Tangen

11:15 Fylkeskommunen v/ Ingvill Dalsegg
11:45 Avslutning og lunsj

Innledere og paneldeltakere

profile.jpg
KARIM TAHIR

Karim Tahir er en samfunnsutvikler, aktivist og debattleder.


Han er leder av  organisasjonen BROBYGGERN. Han kommer opprinnelig fra Irak og flyktet fra krigen i Syria i 2015. Siden han kom til Norge, har han deltatt i en rekke kulturelle og sosiale arrangementer.

Han har ledet mange prosjekter og initiativer innen frivillighet, mangfold, flerkultur og dialog, som "Bridges Festival", "Eid, Joy and More Festival", "Internasjonale julefest i Trondheim" og "Inkluderingsdebatt".

Nylig ble han tildelt "Inkluderingsprisen" fra Trøndelag fylkeskommune for 2021.

_MG_3869 10x15 SH.jpeg
ARNULF HAGA

Arnulf Haga har vokst opp med Spelet om Heilag Olav, Stiklestad med regiansvar 12 ganger i 4 perioder fra 1988 - 2006.

Hasn har jobbet frilans som regissør, dramatiker, kursholder, utvikler av nye teaterprosjekt, og har siden 1984 satt opp over 80 store og små spel og friluftsteatre i Trøndelag og mange andre steder i Norge.


Ely Navarro(1).jpg
ELY NAVARRO

Ely Navarro jobber som kulturkonsulent for Stiftinga Hilmar Alexandersen. Ely har jobbet i mange år med ulike prosjekter innen inkludering, mangfold og kultur. Hun er sosialantropolog og har vært prosjektleder for seks levende biblioteker under Hilmarfestivalen, et prosjekt støttet av UNESCO, og Human Wikipedia et originalt prosjekt som hun startet i 2018 for å motvirke fremmedfrykt og promoterer mangfold i Norge.

Ingvil Dalseg.jpg
INGVILL DALSEG

Ingvill Dalseg er nestleder i hovedutvalg for kultur i Trøndelag Fylkeskommune. Hun har et stort engasjement for folkehelsearbeid og inkludering. 
Dalseg er tidligere varaordfører i Oppdal og vil by på en lokal vinkling i sitt innlegg.

31 Ola K Berge 031218.jpg
OLA K. BERGE

Ola K. Berge er kulturpolitikkforsker og leder forskergruppa for kulturliv- og kulturpolitikkforsking ved Telemarksforsking. Berges forskingsinteresser kretser i særlig grad rundt sosiologiske og kulturpolitiske temaer som inklusjon og deltakelse, kulturarbeidsliv og digital kulturproduksjon/-distribusjon og utenriks kulturpolitikk og kulturdiplomati.

Explore_Trøndelag_0093-grønn.jpg
PETRA SESTAK-FLAGESTAD

Sestak-Flagestad har over 25 års erfaring innen reiselivsbransjen og markedsføring/kommunikasjon. Hun har jobbet både med produktutvikling og markedsføring av store merkevarer som Disney, Hurtigruten og Hugo Boss. Hun har tilbragt mesteparten av arbeidslivet internasjonalt, og har bodd i flere land. Det gir en unik innsikt og forståelse for andre kulturer og marked.  

bilde_mortenhaagensen.jpg
MORTEN HAAGENSEN

Morten Haagensen er festivalsjef for Ramaskrik - Norges skumleste filmfestival, som arrangeres i Oppdal kulturhus for 13. gang høsten 2023.
Ramaskrik er en del av Oppdal kulturhus og kino sitt tilbud der Haagensen til daglig jobber som kinosjef, og har gjort det siden 2007.
Haagensen har opp gjennom årene vært engasjert i ulike arrangement og festivaler som NM i alpint, Fjell og Fårikålfestivalen og jazzfestivalen Swingin Oppdal. Først og fremst innen marked og pressarbeid.

Profilbilde Siri.jpeg
SIRI GELLEIN

Siri Gellein er daglig leder i musikkteatret Elden som settes opp i verdensarven Røros i månedsskiftet juli/august hvert år. Det er i dag et av Norges største utendørsteater.  Hun er tidligere musiker og journalist.

Renate_skogtrø_Eggan.jpeg
RENATE SKOGTRØ EGGAN

Renate har en bachelor i Music Management fra Høgskolen i innlandet, og har lang erfaring fra arbeid med ulike festivaler og konserter i Trondheim.
Renate har blant annet jobbet med Pstereofestivalen, Juba Juba og Starmus. I dag jobber hun som prosjektleder i Eventselskapet og som HR- og HMS-ansvarlig for OBOS//Festningen.

IMG_2407.JPG
INGEGERD EGGEN

Ingegerd Eggen (Museumsleder) har bakgrunn innen markedsføring, kommunikasjon og ledelse og jobber til daglig som leder ved  Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Hun har stort engasjement både for daglig drift, og for å utvikle Stiklestad som slagsted og symbolsted fram mot nasjonaljubileet i 2030.  Ingegerd har mer enn 20 års erfaring fra ulike sider ved produksjonen av «Spelet om Heilag Olav» på Stiklestad, og har i det siste jobbet med utviklingsprosjektet «En levende spelarv på Stiklestad mot 2030»

Tilbud fra samarbeidspartnere

Crescat leverer digitale arrangementsverktøy for arrangører, og i løpet av 2022 har de lansert produktet Crescat Festival, som i skrivende stund har 35 norske festivaler på kundelisten. Det er altså et betydelig antall festivaler som har valgt å endre arbeidsmetodikk for organisasjonen, med ønske om effektivisering og økt kvalitet.

Noen av kundene er Bergenfest, Parkenfestivalen, Alta Live 365, Varangerfestivalen, Bukta, Bergen Julemarked, Hilmarfestivalen, Beyond the Gates, Canal street, Vinterfestuka, Fjord Cadenza, Oslo Pride og mange fler.

 

I forbindelse med konferansen gir de følgende tilbud til våre medlemmer:

Gratis oppsett og opplæring (verdi inntil 15 000 kroner) ved oppstart med Crescat.

Sjøsprøyt er en lokal leverandør av klær, utstyr, merch og mye mer, med egen in-house tekstilpresse i sine lokaler i Trondheim sentrum for korte leveringstider. De leverer produkter fra sterke merkevarer du vanligvis ikke får kjøpt hos andre profileringsaktører, og kan være totalleverandør på klær, fra arbeidstøy til riggere, klær til folka på jobb og merch til festivaldeltagerne. De har sterkt fokus på miljø og bærekraft, og har de siste årene vokst til å bli en sentral leverandør med en rekke små og store kunder i Trøndelagsregionen.

 

I forbindelse med konferansen gir de følgende tilbud til våre medlemmer:

-15% på første kjøp

bottom of page